BVBA
Calu Construct

Moorselestraat 77b
8930 MENEN

Mail: info@caluconstruct.be
Tel: 056/51.98.13  
Gsm: 0494/25.76.84
Caluconstruct
Bezoek onze toonzaal op afspraak

 
   
 
Erkend constructeur van:
Verlaagd BTW tarief

Een verlaagd BTW-tarief aan 6% in plaats van 21% kan bekomen worden voor renovatie- en/of herstellingswerken aan uw woning. Deze fiscaal voordelige maatregel geldt voor zowel huurders als eigenaars en zowel voor renovatie- als herstellingswerken aan uw woning. Er moet wel rekening gehouden worden met de volgende voorwaarden:

  • Uw woning moet uitsluitend (of hoofdzakelijk) gebruikt worden als privéwoning. Voor gebouwen met een gemengd gebruik (privé- & beroepsgedeelte) bedraagt het BTW-tarief 6% voor werken uitgevoerd aan het privégedeelte en 21 % voor werken uitgevoerd aan het beroepsgedeelte.
  • Uw woning moet 10 jaar oud zijn. Uw huis moet dus minstens 10 jaar geleden voor het eerst in gebruik genomen zijn. Bij twijfel dient worden na te gaan wanneer de eerst bewoning werd aangegeven bij de gemeente waarin het huis zich bevindt.
  • De werken moeten uitgevoerd worden door een geregistreerd aannemer (Caluconstruct voldoet aan alle eisen!). Eender welke aannemer mag je renovatiewerken uitvoeren, maar enkel aannemers met een registratienummer mogen factureren aan 6% BTW tarief.
  • etc, ...

 

Omdat wetgeving leeft en het niet mogelijk is om alle relevante wetgeving binnen het domein op vandaag te ontsluiten, vinden wij het raadzaam om de wetteksten niet op onze website te publiceren, maar begeleiden we jullie hieronder naar de meest recentelijke informatie via onderstaande links :

Portaal België

Federale overheid voor Financiën

 

Ga naar Disclaimer

Cookies en Privacy
© All rights reserved - 2006 - Caluconstruct
Webdesign
Ga naar Topdot